Lyssna på företagsavsnitt

Download on Google Play

Stay tuned!

Vi på Jobcast vet att det kan vara snårigt att hitta rätt arbetsgivare. Här samlar vi våra senaste företagsavsnitt som ger dig möjlighet att djupdyka i vad som gör varje arbetsgivare så unik. Spetsa dina öron och lyssna på spännande, personliga berättelser från medarbetare på olika företag. Varje företag sätter sin prägel på avsnittets innehåll och du ges bland annat en inblick i hur kulturen, karriärmöjligheterna, kollegorna och mycket mer ser ut. Är det något avsnitt som faller dig lite extra i smaken? Besök då våra jobbavsnitt för att se vilka öppna positioner som finns tillgängliga hos just din drömarbetsgivare.

NCC - Platschef

NCC vill bidra till att skapa en bättre morgondag med hållbara lösningar för bland annat skolor, bostäder, sjukhus, vägar och broar. Hur ser då vardagen ut för några av platscheferna för dessa samhällsviktiga projekt? Möt Ida, Peter och Niclas som alla startade sin resa inom byggbranschen på olika sätt.

Polarn o Pyret - Tech

På Polarn O. Pyret befinner vi oss i en fantastiskt spännande digital transformation med högt satta mål - och resan har bara börjat! Lyssna på när Pontus, Head of E-com, Charlotta, Chief Digital Officer, och Åse, Chief Commercial Officer berättar om vår digitala resa och om hur det är att vara ”en Polare”. Luta dig tillbaka i soffan eller ge dig ut på en löptur - oavsett vad du väljer att göra under tiden du lyssnar så önskar vi trevlig lyssning!

Growth Hackers Sthlm

Are you curious about growth hacking or what it’s like to work at the first growth consultancy firm in Sweden? Listen to Justin, Linn and Tom to get an insight on how it all started, what we do for our clients and how we take care of our employees.

CGI

CGI är ett av världens största konsultföretag inom It och affärsverksamhet med cirka 80 000 medarbetare. Lyssna när medarbetarna Joakim och Elin berättar om alla spännande karriärvägar på CGI och deras härliga erfarenheter.

CGI - konsult

Lyssna på konsulterna Elin och Axel berätta om hur dom utvecklas på CGI genom att ständigt få prova på nya utmaningar.

Phibrows - Christelles resa

Hör om Christelles resa inom skönhetsbranschen som startade redan vid 16 års ålder. Efter att hon hade flyttat till Sverige 2004 gick hon sin första utbildning 2018 på Phi Academy. Efter bara två och ett halvt år blev master i PhiBrows! Sedan dess har hon arbetat framgångsrikt med de olika skönhetstekniker som finns inom Phi Academy.

Björn Axén

Utveckla dig tillsammans med oss till färdigutbildad frisör. Vi har lång erfarenhet av utbildning och väldigt gott om kunder som vill komma till våra traineer. Lär dig mer om vårt traineeprogram genom att lyssna på vår Salongschef Louise, på Miranda som arbetar som Junior Hairdresser och Filippa som gör sitt traineeprogram hos oss just nu. Vi hoppas att du hör av dig och vill bli en del av vårt härliga team!

Vattenfall

På Vattenfall är vi fast beslutna att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan. Detta kräver nya perspektiv, konkreta förändringar och en vilja att göra skillnad. Lyssna till hur våra ingenjörer Emma, Pontus och Andreas beskriver sin vardag på Vattenfall och följ med dem på resan mot ett fossilfritt liv.

Bliwa

Nyfiken på hur det är att jobba på ett bolag som bara finns till för kunderna och som befinner sig på en spännande utvecklingsresa? Lyssna på Viveka, Anton och Daniel och få en snabb inblick i hur det är att vara en del av ett litet men modigt försäkringsbolag som vill ta större plats på marknaden, skapa trygghet genom att måna ännu mer om kunderna och bli bäst på att försäkra människor.

FMTIS - Servicedesk

Ett kraschat IT-system eller bara en nätverkskabel som lossnat? Oavsett vad så är Försvarsmaktens supportoperatörer den första kontaktytan för att lösa IT-problem inom Försvarsmakten. Hör Tobias, John och Jimmy berätta mer om innebörden av att jobba med IT i Försvarsmakten, varför de sökte sig dit och hur det skiljer sig från att jobba på en vanlig arbetsplats.

Alight

Aight is seeking a leading position on a rapidly growing solar market in Europe, by providing large corporations with an easy and risk-free switch to solar power. Listen to Harald, Ellen and Liisa sharing their experiences from Alight and what it's like being part of our scale-up journey.

Stadium - Om hållbarhet

I det här avsnittet får du lyssna på hur Catrine, Patrizia och Fredrik berättar om hur de i sitt arbete bidrar till Stadiums hållbarhetsmål. Avsnittet ger dig bland annat en inblick i hur Stadium ska minska sina klimatavtryck och ta ansvar för mänskliga rättigheter genom hela värdekedjan. Det pratas också om hur Stadium vill tillgängliggöra ett aktivt liv för alla och hur ett hållbart arbetsliv är grundstenen för framgång.

Dotkeeper

Hur är det att jobba på ett tillväxtbolag i en framtidsbransch? Hör när Clara, Marcus och Richard berättar om sina karriärer på Dotkeeper, om team, kultur och D Days. De berättar också om hur det är att arbeta på ett ungt bolag som samtidigt har den stora organisationens fördelar, genom att vara del av internationella AWA.

Slipp Redovisning

Lyssna på när Lars, Andreas och Pernilla berättar mer om Slipp Redovisnings franchisekoncept. Slipp-konceptet passar både för befintliga och nya redovisningsbyråer, för dig med några års erfarenhet från byråvärlden och för dig med livslång erfarenhet. Det viktiga är att du vill driva egen byrå på ett modernt och digitalt sätt.

Specsavers

Hos Specsavers finns alla möjligheter att utvecklas och att arbeta med något du verkligen trivs med. Oavsett var du är i livet, vilken situation du befinner dig i eller var du bor så finns det en plats för dig hos oss. Niklas, Linda och Johan berättar hur det är att jobba som optiker i världens största familjeägda optikkedja som drivs av lokala entreprenörer.

SSAB Special Steels (English)

In Oxelösund, we will do something that no one has done before – as the first steel mill in the world begin to deliver fossil-free steel. A huge technology leap that will require new employees and skills along the way. Listen as Jacob, Era and Tor share their reflections on this exciting journey!

SSAB Special Steels (Svenska)

I Oxelösund ska vi göra något som ingen tidigare har gjort – vi ska som första stålverk i världen börja leverera fossilfritt stål. Det är ett gigantiskt teknikskifte som kommer kräva nya medarbetare och kompetenser längs vägen. Lyssna när Jacob, Era och Tor delar med sig av sina reflektioner kring denna spännande resa!

Stadium

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta i en Stadiumbutik? Lyssna på när butikschefen Pontus, säljledaren Anna och säljaren Yaislenis delar med sig av sina upplevelser och tankar om vardagen i butik. Det pratas om allt från logistikhantering till kundmötet, teamkänsla och passion för det aktiva livet.

Bliq

Välkommen till Bliq. Vi är som en stor familj. Med visionen om att utmana, förändra och förbättra en traditionell finansmarknad är våra medarbetare avgörande för vår framgång. Lyssna till Therese, Fredrik och Simon när de delar med sig av hur det är att vara en del av resan!

Apotek Hjärtat

Nyfiken på att höra om vardagen på Sveriges ledande apotekskedja? Hör Peter, Monika och Maysam berätta om sin resa på Hjärtat. Spännande karriärvägar, utvecklingsprogram och Hjärtat på rätt ställe – de hinner även med lite svensk apotekshistoria!

Learningwell

LearningWell bygger skräddarsydda it-system till bla. europeiska försvarsmakter och världsledande industriföretag. Tillsammans skapar vi en arbetsplats där vi känner gemenskap och mår gott. I avsnittet får du träffa Peter, vår grundare, samt Jonas och Stefan, som berättar om livet som systemutvecklare.

Dryft

Vi på Dryft tänker förändra hantverksbranschen, ett steg i taget. Detta vill vi göra genom att skapa Sveriges bästa arbetsplats med en kundupplevelse utöver det vanliga. Lyssna på hur det är att vara en del av resan!

KPMG

Sofia och Filippa från KPMG Technology Enablement, om att jobba i landskapet mellan business och IT… Sen var det något om en minst sagt svettig go-live på nyårsdagen.

KPMG

Deras jobb är så hemligt att de inte ens får berätta för sin närmsta familj. Vi lyckades få två av våra cyberkonsulter Sofia och Lukas att berätta om saker från vardagen med att skydda våra kunders information från att hamna i fel händer.

RO-Gruppen

I det här avsnittet får du höra våra medarbetare Marie, Daniel, Jimmi och Mattias berätta om sin utveckling på RO-Gruppen, deras tankar kring utmärkelsen Karriärföretagen 2022 och vad som skiljer RO-Gruppen mot andra arbetsgivare.

Axfood

Våra olikheter inom Axfoodfamiljen bygger ett starkt lag och ger oss möjlighet att påverka både vardag och morgondag. Lyssna på stjärnorna Annika, Elena och David för att få en inblick i hur det är att arbeta på Axfood!

KPMG

Meet Radu Petrescu, software engineer at KPMG tech hub Lighthouse, and Johanna Wind, Nordic Customer & Insights Center Lead. About their passion for tech and why working with tech at KPMG is the best of two worlds.

H&M

Do you want to join H&M on a journey, changing the fashion industry? Meet Head of Customer Activation & Marketing Emma Tepper, Experience Operations Manager Rebecca Franck and E-Com Commercial Manager Max Bjerlov in this episode!

Gernandt & Danielsson

Träffa Manfred, Camilla och Matteus som jobbar på G&D – en av Sveriges ledande advokatbyråer inom svensk och internationell affärsjuridik. De delar med sig av sina tankar, erfarenheter och tips när det gäller jobbet som affärsjurist och kulturen på G&D.

Försvarsmakten - FMTIS

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS kan liknas vid Försvarsmaktens nervsystem och är därmed förutsättningen för Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid. Hör Magnus, Sofia och Gunilla berätta mer om varför förbandet behövs, vem som jobbar där och varför en ansvarskultur är nyckeln till framgång.    

Försvarsmakten - Civilanställda

För att försvara Sverige från ett väpnat angrepp så krävs det fler kompetenser än bara rent militära. Hör Charlotta, Ulrika och Monica berätta om sina roller som civilanställda i Försvarsmakten, varför de sökte sig dit och hur det skiljer sig från att jobba på en vanlig arbetsplats.

Octapharma

Funderar du på hur det är att arbeta på Octapharma? I detta avsnitt tar medarbetarna Camilja, Linda och Per med dig in bakom kulisserna. Dem låter oss färdas mellan företagets långa historia, värderingar samt medarbetarnas attityder och beteenden.

Polarn O. Pyret

Luta dig tillbaka, njut och lyssna på när Calle, Susanne och Åse delar med sig av sina tankar om hur det är att vara en del av Polarn O. Pyret! 

Försvarsmakten

FMTIS är Försvarsmaktens nätoperatör med ansvar för försvarets eget nät för tele- och datatrafik. Här får du möjlighet till en unik inblick i arbetet som Ledningssystemofficer när Alexander, Rigmor och Daniel berättar om hur du når till rollen, vad den innebär, vikten av rollen inom försvaret, vad som är mest utmanande, vad som kan hända om det går snett och mycket mer.

Kinnevik

Curious to learn more about Kinnevik’s unique CEO / management trainee position LUMA? Listen to two of our previous LUMAs Johan Bäckman Berg & Karin Blommegård, and CEO Georgi Ganev talk about their craziest experiences and the lessons they’ve learnt in this 16 minute podcast.

NCC

Har du funderat på vad som väntar efter din examen? Lär dig mer vilka möjligheter som finns på NCC genom att lyssna på när Måns, Ida och Jakob delar med sig av deras tankar kring valet av arbete efter studierna och deras erfarenheter från att ha varit trainee på NCC.

ICA Gruppen (Del 2)

Lyssna på Jennifer, Alex och Marino som delar med sig av sin vardag och berättar om hur  ICA arbetar med avancerad teknikutveckling för att revolutionera vardagen för miljontals svenskar.

Stadium

Är du nyfiken på att vet mer om hur det är att arbeta på Stadium? Lyssna på Anna, Åsa och Omid som delar med sig av sina tankar och erfarenheter tillsammans med mycket annat. Här ges du möjlighet att djupdyka och via Stadiums egna medarbetare lära känna företaget på ett nytt sätt.

SSAB Special Steels, IT (Svenska)

Lyssna på Anette, Calle och Pooriya som delar med sig av sina tankar och erfarenheter kring den spännande resa som de står inför. Här ges du möjlighet att djupdyka och via SSABs egna medarbetare lära känna Special Steels IT-avdelning på ett nytt sätt.

SSAB Special Steels, IT (English)

Curious to know more about what it’s like to work at SSAB - Special Steels? Listen to Anette, Calle and Pooriya as they share their thoughts regarding the ongoing journey. Take the opportunity and get to know SSAB Special Steels - IT department through their own employees, in a whole new way.

Axis Communication

Listen to Axis CEO Ray and their CPO Malin as they give their perspective and share their stories from inside of Axis Communication.

Axis Communication

Listen to Karin, Romain and Anton as they share their stories from inside of Axis Communication - talking about innovation, product development, culture, space and much more.

Axis Communication

Have you ever wondered what it would be like to be a student at Axis? Get to know Axis better through the stories and experiences of their own employees. Listen to employees Robert, Anna and Niklas share their experience working at Axis Communications and what opportunities look like for you as a student.

Klarna

Listen to Hilda, Rachel & Nicole as they share their stories from inside of Klarna. Take the opportunity and get to know Klarna in a new way though their own employees' stories and experiences.

Aditro

Listen to Sonja, Audhild and Johan as they share their stories about Aditro's history, the business, their culture and much more.

Apohem

Är du nyfiken på att vet mer om hur det är att arbeta på Apohem? Hör när Gustav, Petra och Charlotta delar med sig av sina tankar kring kulturbyggande, vägen framåt och viljan att ”heller vara ett stort litet företag än ett litet stort företag”.

ITS Nordic

Hör när Estelle, Richard och Erik delar med sig av sina erfarenheter inifrån ITS Nordic. I avsnittet får du bland annat vet mer om framtidens IT-lösningar, företagskulturen, padelmatcher med kollegorna och mycket mer!

Trimero

Lyssna och lär känna Anton, Sara och Lukas på Trimero som berättar om företags historia och verksamhet, om hur dom arbetar med självledarskap, om den familjära känslan både på- och utanför kontoret och mycket mer!

Voi

Meet Nida, Jonas & Jesper and listen to their exiting stories about how it is to work and be a part of a company that is shaping the future of urban mobility.

RO-Gruppen

I detta avsnitt får du möjlighet att lära känna Johanna, Patrik och Anton som berättar om allt ifrån RO-Gruppens historia, om verksamheten och utvecklingsmöjligheter till roliga kick-offer och om företagskulturen.

Atlas Copco

Andreas, Sara och Jessica delar sina berättelser om hur dom hittade till Atlas Copco, hur första tiden var, om företagskulturen, spännande projekt, om Atlas Copco IF och mycket mer!

Knowit

Lär känna Maria, Jacob & Ebba och hör deras berättelser om hur det är att arbeta på Knowit.

BillerudKorsnäs

Möt Marcus, Angelica & Kent och lyssna på deras spännande berättelser om hur det är att arbeta på BillerudKorsnäs!

LeoVegas

Listen to Mattias, Nicholas & Caroline and listen to their exiting stories about how it is to work at Sweden's premier GameTech-company and using state-of-the-art technology for mobile gaming.

Props Utility Sulotions

Props är en svensk leverantör av flexibla och prisvärda mjukvarulösningar till energibolag, telekombolag, bredbandsbolag och banker. Lyssna på när Håkan, Emelie, Jens & Pelle berättar mer om hur det är att jobba där och om Props spännande framtid.

Valmet

Meet Helén, Bartek & Viktoria and listen to their exciting stories about Valmet’s Graduate Program. Get an in-depth understanding of what it’s like being a participant of the program and how it is like working for the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries.

Matteappen

Lär känna Henrik, Amy, Daniel & Arvid, några av hjärnorna bakom Matteappen. I avsnittet berättar medarbetarna om alltifrån varför bolaget grundades, hur mattesituationen i Sverige ser ut just nu och deras spännande planer kring expansion i USA.

Skanska

Hakar, Emma och Elsa valde att parallellt med sin ingenjörsutbildning gå Skanskas studentprogram. I Jobcast delar de med sig om hur deras resa sett ut på Skanska och hur det var att gå från student till anställd hos oss.

Hansen Law

Det bästa sättet att lära känna ett företag är genom att lyssna på vad deras medarbetare säger. Lyssna på företags-avsnittet till höger och hör mer om hur det är att arbeta på Hansen Law!

Copyright © 2021 Jobcast AB. All rights reserved. Industrigatan 4A, 112 46 Stockholm. Organisationsnummer: 559205-4901